«Η Δύση, χτυπώντας τους χτες στην πλάτη και στέλνοντάς τους στην Ανατολία, υποκινεί και σήμερα τους Έλληνες εναντίον της Τουρκίας. Η Δύση που παρουσιάζει τα αρμενικά ψέματα στα κοινοβούλιά τους ως «γενοκτονία», αγνοεί τις αρμενικές και ελληνικές φρικαλεότητες στην ιστορία» αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Κατά το δημοσίευμα, εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους την περίοδο που ξεκίνησε η εξέγερση στον Μοριά «και κράτησε μέχρι το 1922, όταν οι Έλληνες ξεχύθηκαν στη θάλασσα» καταλήγει.

«Σε 101 χρόνια, από την εξέγερση των Ελλήνων του 1821 στην Πελοπόννησο έως το 1922, όταν οι Έλληνες έπεσαν στη θάλασσα στις 9 Σεπτεμβρίου, Τούρκοι και Μουσουλμάνοι υπέφεραν πολύ. Ανυπεράσπιστοι άνθρωποι σφαγιάστηκαν, γυναίκες βιάστηκαν. Και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έπρεπε να εκδιωχθούν από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τον Αμερικανό καθηγητή ιστορίας Τζάστιν ΜακΚάρθι, 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν στα Βαλκάνια, τον Καύκασο και την Ανατολία» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.


Πηγή