Ένταση με το καλημέρα επικράτησε στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων τόσο για την εκλογή προεδρείου, όσο και το απόρρητο των συνεδριάσεων.

Απόπειρα δημιουργίας τεχνητής έντασης καταλόγισε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ η πλειοψηφία κάνοντας λόγο για συμπόρευση των δύο κομμάτων, τα οποία επιχείρησαν να φτιάξουν «ζώνες γκρίνιας και έντασης». Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, η διάθεση του ΠΑΣΟΚ από την αρχή της συνεδρίασης ήταν συγκρουσιακή, ενώ για την απόφαση να μην αποστέλλονται πρακτικά στους βουλευτές τονίζουν ότι σε μια διαδικασία που δεσμεύεται από το απόρρητο δεν μπορεί να γίνεται χαρτοπόλεμος με τα πρακτικά. Για το διακομματικό προεδρείο οι ίδιες πηγές αναρωτιούνται πότε ο ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια διακυβέρνησής του συνέστησε διακομματικό προεδρείο.

Για στρατηγική συγκάλυψης κατηγορούν από την πλευρά τους τη ΝΔ τα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι φοβάται τις αποκαλύψεις για αυτό και απέρριψε το διακομματικό προεδρείο που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και με το οποίο συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το διακομματικό προεδρείο θα εγγυούταν την τήρηση της διαδικασίας και όχι απλά την διεκπεραίωση της», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζοντας πρωτάκουστη την απόφαση της πλειοψηφίας όχι μόνο να μην δημοσιοποιούνται τα πρακτικά αλλά να μην μπορούν να τα λαμβάνουν ηλεκτρονικά οι βουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή.


Πηγή