Το σύγχρονο στεγαστικό πρόβλημα δεν λύνεται με επιδοματικές πολιτικές, υπέρ των οποίων «πλειοδοτεί η αντιπολίτευση», αλλά «απαιτεί μια πιο ευέλικτη, καινοτόμα και περισσότερο από ποτέ αναγκαία “πράσινη” δημόσια πολιτική για προσιτή στέγη», επισημαίνει για το θέμα και την αντίστοιχη κυβερνητική πρωτοβουλία, ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα www.liberal.gr.

Αυτή είναι «η λογική του νέου προγράμματος #σπίτιμου που ανακοίνωσε η κυβέρνηση», εξηγεί στη συνέχεια του άρθρου, «με δικαιούχους 137.000 νέους και νέες, προϋπολογισμό ύψους 1,8 δισ. ευρώ, με μόχλευση εθνικών, κοινοτικών και ιδιωτικών πόρων, στοχεύοντας στην αύξηση της προσφοράς σύγχρονων κατοικιών είτε για μακροχρόνια μίσθωση είτε για αγορά από νεότερους συμπολίτες μας».

Ειδικότερα, «τώρα δίνεται η δυνατότητα με το πρόγραμμα “Ανακαινίζω-Ενοικιάζω” οι ιδιοκτήτες κλειστών κατοικιών να λάβουν επιδότηση έως 40% για εργασίες ανακαίνισης των κατοικιών (ύψους έως 10.000 ευρώ), με την προϋπόθεση στη συνέχεια να τα νοικιάσουν για τρία έως πέντε χρόνια. Με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης που θα εφαρμοστούν, θα πριμοδοτούνται όσοι έχουν μικρότερη ακίνητη περιουσία και ζητούν μικρότερη ενίσχυση».


Πηγή