Να μετατρέψουν την οργή σε ελπίδα και σε συμμετοχή στην κάλπη κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας τους νέους του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για παρακράτος και άθλιες μεθοδεύσεις, ενώ έθεσε το δικό του δίλημμα των εκλογών: «εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος».

Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στον πρωθυπουργό, επέστρεψε την κατηγορία περί «τερατογένεσης» λέγοντας ότι «τέρατα είναι αυτά που γέννησε και εξέθρεψε ο κ. Μητσοτάκης» και μίλησε για «πολιτική αλλαγή και δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση, που θα συγκροτηθεί από τις πρώτες κάλπες, τις κάλπες της απλής αναλογικής».

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «διχασμό και εθνική καπηλεία και πρόσθεσε: «Προσπάθησε με πολύ κόπο και πολύ ιδρώτα στο μέτωπό του να ταυτίσει το στενό προσωπικό και κομματικό συμφέρον μα το εθνικό συμφέρον. Τη προσωπική πολιτική του επιβίωση, την προσωπική του τύχη με την τύχη της χώρας. Και έφτασε στο σημείο να ανακηρύξει τον εαυτό του όχι σε πρωθυπουργό, αλλά σε κυβερνήτη. Είχε να ακουστεί αυτό από τα τέλη της δεκαετίας του ’30. Από τα χείλη του δικτάτορα Μεταξά. Η χώρα όμως χρειάζεται πρωθυπουργό, όχι δικτάτορα. Η χώρα χρειάζεται δημοκρατία και ομαλότητα, όχι διχασμό. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή και δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση. Ισχυρή και δημοκρατική κυβέρνηση, όμως, δε δίνουν τα μπόνους του εκλογικού νόμου. Δίνει η ισχυρή δημοκρατική νομιμοποίηση. Η ισχυρή κοινωνική συνοχή. Η κοινωνική δικαιοσύνη».


Πηγή