Θετικές είναι οι προοπτικές της οικονομίας σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα παρά τους ανοδικούς -όπως είπε- κινδύνους , επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση διασφαλίζει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και την απρόσκοπτη στήριξη της κοινωνίας, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Στη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι πρόκειται για έναν ιστορικό προϋπολογισμό συνέπειας, συνέχειας και σταθερότητας που “λειτουργεί” ως διαβατήριο για την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας και σημείωσε ότι είναι ο πρώτος προϋπολογισμός μετά από 12 χρόνια, εκτός μνημονιακού προγράμματος και πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας.

Ο κ. Σταϊκούρας επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, ανεύθυνα, ατεκμηρίωτα, ακοστολόγητα, επικίνδυνα, τυχοδιωκτικά και πρόσθεσε: “Υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός, και τελικά νομοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από το 2017, γιατί όπως υποστήριζε «είναι καλοί για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους. Υποσχέθηκε ότι θα προστατευθεί η 1η κατοικία, και τελικά νομοθέτησε την οριζόντια κατάργηση της προστασίας της το 2019. Σήμερα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές”.


Πηγή