Πολλές φορές νιώθετε ότι οι αντοχές μας μειώνονται όλο και περισσότερο και το burnout βρίσκεται προ των πυλών; Τότε υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να βιώνετε συναισθηματική εξάντληση. Σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο, Dr Michaela Dunbar, υπάρχουν 3 πρώιμα σημάδια της.

Έλλειψη κινήτρων για τα πάντα

Η συναισθηματική εξάντληση σύμφωνα με το American National Library of Medicine είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του burnout, και έχει ως αποτέλεσμα το άτομο να δυσκολεύεται να βρει κίνητρα για οτιδήποτε στην καθημερινότητά του, είτε αυτό αφορά τον επαγγελματική είτε την προσωπική του ζωή.

Συχνές εκρήξεις θυμού

Τα άτομα που είναι συναισθηματικά εξαντλημένα, χαρακτηρίζονται από απαισιοδοξία και απογοήτευση για τα πάντα και έχουν συχνά ξεσπάσματα θυμού, καθώς νιώθουν ανίσχυρα μπροστά στα αρνητικά τους συναισθήματα που δεν μπορούν να εξηγήσουν.

Ξαφνική αλλαγή στην όρεξή σας

Ένα από τα σημάδια της συναισθηματικής κούρασης είναι οι αλλαγές στις διατροφή σας, καθώς νιώθετε ότι δεν έχετε την ενέργεια, τον χρόνο αλλά ούτε και την όρεξη να φάτε ή αντίθετα μπορεί να τρώτε ασυνήθιστα περισσότερο.

govastileto.gr