Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης συνάντηση με την πρέσβη της Αυστρίας Herminne Poppeller, προκειμένου να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την πορεία του τουρισμού και την προσέλκυση επιπλέον ταξιδιωτών από την Αυστρία, στο πλαίσιο της που έχει αναπτυχθεί με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι το 2019 επισκέφθηκαν τη χώρα μας 589.000 ταξιδιώτες από την Αυστρία, δαπανώντας περισσότερα από 460 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φέτος τον Ιούνιο οι αφίξεις Αυστριακών ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 32% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Η κυρία Poppeller επισήμανε τη δυναμική που έχει για τους Αυστριακούς ο τουρισμός στην Ελλάδα, καθώς συνδυάζει τα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπία με τα αρχαιολογικά μνημεία και τον πολιτισμό. Η πρέσβης ανέφερε χαρακτηριστικά την προβολή της Ελλάδας στην Αυστρία μέσω του Austrian- Greek Summer, μια διοργάνωση που φέτος περιλαμβάνει 34 συναυλίες Ελλήνων και Αυστριακών μουσικών σε όλη τη χώρα.


Πηγή