Στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι απομονωμένος μόνο στο εσωτερικό της χώρας, όπου από τα κοινοβουλευτικά κόμματα μόνο η Ελληνική Λύση δεν του έχει κλείσει ακόμα την πόρτα. Στην αξιωματική αντιπολίτευση διατείνονται πως αυτό συμβαίνει και στο εξωτερικό, παρά τη «φιλότιμη» προσπάθεια του πρωθυπουργού να πείσει για το αντίθετο με τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν πως τα ραπίσματα που δέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση στη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα, αλλά ο ίδιος ο κανόνας.

«Στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να κλείσουν διεθνή ραντεβού του κ. Μητσοτάκη, αλλά τρώνε πόρτα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ακόμα κι όσοι ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, θεωρούν τον πρωθυπουργό τοξικό και τον αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι», παρατηρούν στο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην αποδέσμευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.


Πηγή