Τις προτάσεις των συνδικάτων της ΓΣΕΕ και του ΙΝΕ /ΓΣΕΕ παρουσίασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, Γιάννης Παναγόπουλος, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Όπως τόνισε ο ίδιος, τα κύρια αιτήματα των εργαζομένων στο συλλαλητήριο τους, αύριο Σάββατο, στις 18:00, στο άγαλμα του Βενιζέλου, είναι αυξήσεις στους μισθούς και στον κατώτατο μισθό και αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων.

«Την ακρίβεια την πληρώνουν οι μισθωτοί. Για αυτό πρέπει να δοθεί η μάχη για την αύξηση των μισθών μας, η μάχη εναντίον της ακρίβειας» δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε: «Να αποκατασταθεί ο κατώτατος μισθός στα επίπεδα του 60% του διάμεσου μισθού και μετά από αυτό να δοθεί πλέον η ευθύνη για τον προσδιορισμό του κατώτερου μισθού στους κοινωνικούς εταίρους, δηλαδή σε εργαζόμενους και εργοδότες και να αποκατασταθεί όλο το πλαίσιο για τις συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες κυριολεκτικά έχουν καταστραφεί. Είδατε, στην παρουσίαση μας, ότι το 80% των εργαζομένων δεν έχει απολαύσει ούτε μια αύξηση στο μισθό του».

Ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε ότι την άλλη εβδομάδα θα εισηγηθεί στη διοίκηση της ΓΣΕΕ εικοσιτετράωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία, με τα ανωτέρω αιτήματα, στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.


Πηγή