Σίγουρα ένα πακέτο μωρομάντηλα δεν λείπει από την τσάντα κάθε μαμάς.

Τα υγρά αυτά μαντηλάκια περιποίησης αποτελούν μια εύκολη και γρήγορη λύση σε περιπτώσεις που δεν είναι άμεσα προσβάσιμο το πλύσιμο με νερό και το σαπούνι. Τα μωρομάντηλα καθαρίζουν εύκολα και άμεσα το πρόσωπο, τα γόνατα, τα χέρια, την ευαίσθητη περιοχή των μωρών από ακαθαρσίες και υπολείμματα φαγητών.

Ποια σημεία πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε μωρομάντηλα;

Είναι σημαντικό όταν αγοράζετε προϊόντα για τη φροντίδα του παιδιού σας να είναι διασφαλισμένα με προδιαγραφές που προστατεύουν από σοβαρούς κινδύνους την υγεία του παιδιού σας.

-Να μην περιέχουν αιθυλική αλκοόλη.

-Να μην περιέχουν χρωστικές ουσίες.

-Να είναι δερματολογικά ελεγμένα για την ανεκτικότητα τους βάσει του τύπου της επιδερμίδας. Βέβαια το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και εάν διαπιστώσετε ότι κάποιο είδος μωρομάντηλου ερεθίζει το δέρμα του παιδιού καλό θα ήταν να σταματήσετε τη χρήση του.

-Τα μωρομάντηλα καλύτερα να έχουν ουδέτερο pH για το δέρμα.

-Να περιέχουν μικρές ποσότητες συντηρητικών, που είναι απαραίτητες για να μην αναπτύσσονται μικρόβια και να προκαλούνται μολύνσεις στο δέρμα.

-Να προτιμάτε μωρομάντηλα με λίγα συστατικά και αποφεύγετε αυτά που περιέχουν συστατικά που έχουν ενοχοποιηθεί για αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Πιο συγκεκριμένα προσέξτε να μην περιέχουν 1,4 διοξάνη, φορμαλδεΰδη, φθαλικά, και parabens.

-Τα φυτικά συστατικά όπως αλόη βέρα ή το αβοκάντο καταπραΰνουν και ενυδατώνουν το δέρμα των παιδιών τις περισσότερες φορές.

Στο σημείο αυτό, καλό είναι να έχετε υπόψιν ότι εάν παρατηρηθεί ερεθισμός με τη μορφή κοκκινίλας ή φαγούρας στο παιδί μετά τη χρήση συγκεκριμένου μωρομάντηλου, καλό θα ήταν να το αποφύγετε.

Κατάλληλα μωρομάντηλα για παιδιά μπορείτε να βρείτε στην αγορά. Κάντε μια βόλτα και επιλέξτε αυτά που προτιμάτε, έχοντας πάντα υπόψη σας να καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες του δικού σας παιδιού.

govastileto.gr/