H Emirates γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας του αεροσκάφους Α380. Από την πρώτη πτήση προς τη Νέα Υόρκη από το Ντουμπάι την 1η Αυγούστου 2008, το Α380 της Emirates έχει μεταφέρει πάνω από 105 εκατομμύρια επιβάτες, μετρώντας πάνω από 1.5 δισεκατομμύριο χιλιόμετρα σε 115,000 πτήσεις, που αντιστοιχούν σε 39,000 ταξίδια γύρω από την υφήλιο.

Η Emirates είναι η μεγαλύτερη αεροπορική που λειτουργεί το αεροσκάφος Α380, με 104 διώροφα αεροσκάφη που πετούν σε 49 πόλεις σε 6 ηπείρους με περισσότερες από 80 αναχωρήσεις καθημερινά από το κόμβο της αεροπορικής στο Ντουμπάι. Πέρα από τον ήδη υπάρχον στόλο των 104 αεροσκαφών, η Εταιρεία θα λάβει 58 ακόμα Α380 αεροσκάφη. Η Emirates επίσης λειτουργεί την πιο σύντομη πτήση με Α380 από το Ντουμπάι έως το Κουβέιτ καθώς και την πιο μακροσκελή απευθείας πτήση πάλι από το Ντουμπάι προς το Ώκλαντ. Η αεροπορική έχει επίσης αυξήσει τις προγραμματισμένες πτήσεις της σε μεγάλα αεροδρόμια και έχει επίσης αναπτύξει επιτυχώς τη ζήτηση για περιφερειακά αεροδρόμια όπως το Μάντσεστερ, το Μπρίσμπεϊν, την Κουάλα Λουμπούρ, το Χιούστον, την Πράγα, το Κουβέιτ, τον Μαυρίκιο, το Γιοχάνεσμπουργκ και το Σάο Πάολο.

O Sir Τιμ Κλαρκ, Πρόεδρος της Emirates, δήλωσε: «Έχουν περάσει 10 υπέροχα χρόνια από την πρώτη πτήση του Α380 της Emirates και σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και αγαπητά αεροσκάφη του κόσμου. Οι επιβάτες το λατρεύουν γιατί είναι ευρύχωρο προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη άνεση και ιδανικές παροχές σε όλες τις κατηγορίες  Θέσεων, όπως το νέο σύγχρονο σαλόνι, το Shower Spa και τις σουίτες της Πρώτης Θέσης που έχουν επαναπροσδιορίσει τα αεροπορικά ταξίδια. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία εν πτήσει για τους πελάτες μας με τη ναυαρχίδα του στόλου μας, εισάγοντας νέες καινοτομίες που θα συνεχίσουν να τους εκπλήσσουν κάθε φορά που πετάνε μαζί μας».

Το Α380 της Emirates είχε επίσης σημαντικό αντίκτυπο στην αεροναυπηγική βιομηχανία και στις υψηλής αξίας αλυσίδες εφοδιασμού, που τροφοδοτούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας για ειδικευμένους εργαζόμενους, δημιουργώντας έτσι αξιόλογα οικονομικά οφέλη για τις χώρες που διαθέτουν εγκαταστάσεις παραγωγής του Α380. Το αεροσκάφος συνεχίζει να ενδυναμώνει τον τουρισμό και το εμπόριο όπου δραστηριοποιείται, τονώνοντας περαιτέρω την κυκλοφορία και την ζήτηση και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις οικονομίες και τις κοινωνίες που θα εξυπηρετήσει τα επόμενα χρόνια».

Στιγμές στην ιστορία της αεροπορίας

Το A380 της Emirates βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών αεροπορικών διακρίσεων την τελευταία δεκαετία, όπως η πρωτοφανής πτήση σχηματισμού το 2015 με το Jetman duo του Ντουμπάι. Οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί διεξήχθησαν πάνω από τον ορίζοντα του Ντουμπάι και το Palm Jumeirah, επιδεικνύοντας πόσο έχει εξελιχθεί η αεροπορία. Την ίδια χρονιά, η Emirates εισήγαγε το πρώτο A380 στον κόσμο με δύο κατηγορίες Θέσεων, χωρητικότητας 615 επιβατών.

Το 2017, το A380 απογειώθηκε ξανά στο Airshow του Ντουμπάι για μια τιμητική πτήση συνοδευόμενο από το Boeing 777-300ER και ακολουθούμενο στενά από το Ακροβατικό Σμήνος των ΗΑΕ, Al Fursan.

Το A380 της Emirates έχει επίσης προσγειωθεί σε 73 αεροδρόμια για προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες πτήσεις, ειδικές επετειακές, ναυλωμένες και δοκιμαστικές πτήσεις και άλλες επιχειρησιακές προσγειώσεις. Tο αεροσκάφος έχει συμβάλλει σημαντικά στη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας αεροδρομίων με περιορισμένες χρονοθυρίδες αφίξεων & αναχωρήσεων.

Εμπνέοντας μία καλύτερη εμπειρία πελατών

Από την Πρώτη ως την Οικονομική Θέση, το Α380 της Emirates σήμανε μία δραστική κλαδική αλλαγή για τους επιβάτες, που μπορούν πλέον να ζήσουν νέα πρότυπα ανέσεων εν πτήσει. Η Emirates έφερε την επανάσταση στον σχεδιασμό των καμπινών του Α380 όταν εισήγαγε την κατά παραγγελία εκδοχή του αεροσκάφους το 2008, ενσωματώνοντας υψηλότερα ταβάνια,  καταπραϋντικό φωτισμό καθώς και ιδιαίτερα, πρωτοπόρα για τον κλάδο, στοιχεία, όπως το σύγχρονο σαλόνι, έναν χώρο για κοινωνικές επαφές στα 40,000 πόδια, όπου οι “jet-setters”  μπορούν να συναντηθούν σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Το 2017, η Emirates ανακοίνωσε την επόμενη γενιά σαλονιών που πλέον διαθέτουν, μεταξύ άλλων, έναν ακόμη πιο κομψό σχεδιασμό, νέα χρώματα, διάταξη καθισμάτων που διευκολύνουν τις κοινωνικές επαφές και ήχο Surround. Το δημοφιλές Shower Spa είναι ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό της υψηλής εμπειρίας του Α380 της Emirates των τριών κατηγοριών Θέσεων, και πάνω από το 80% των πελατών της Πρώτης Θέσης το έχουν χρησιμοποιήσει.

Η εμπειρία της Πρώτης Θέσης της Emirates στο Α380 προσφέρει στους επιβάτες ένα μοναδικό επίπεδο ιδιωτικότητας και προσεγμένες πινελιές πολυτέλειας με παραπάνω από 1,400 σουίτες Πρώτης Θέσης του Α380 να «πετούν» σήμερα.

Σε όλες τις κατηγορίες Θέσεων, πάνω από 120 εκατομμύρια γεύματα έχουν σερβιριστεί στο Α380 από το 2008. Οι πελάτες της Πρώτης Θέσης έχουν καταναλώσει πάνω από 2,7 εκατομμύρια κονσέρβες χαβιάρι και πάνω από 3,5 εκατομμύρια φρέσκα λουλούδια έχουν ταξιδέψει στις πτήσεις του Α380.

Το ice, το πολυβραβευμένο σύστημα ψυχαγωγίας της Emirates, προσφέρει, σε ό,τι αφορά την ψυχαγωγία, επιλογές και ποιότητα χωρίς προηγούμενο με πάνω από 3,500 διαθέσιμα κανάλια. Τα καθίσματα της Οικονομικής Θέσης του Α380 της Emirates διαθέτουν τις πιο διευρυμένες οθόνες του κλάδου, 13,3 ιντσών.

Η Emirates διαθέτει επίσης 1,500 άτομα ως πλήρωμα θαλάμου διακυβέρνησης και πάνω από 20,000 άτομα ως πλήρωμα καμπίνας επιβατών, ειδικά εκπαιδευμένα για να λειτουργούν το στόλο των Α380.

Θετικό αντίκτυπο στις κοινωνίες και τις οικονομίες

Το πλάνο του Α380 υποστηρίζει τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε όλη τη διεθνή αλυσίδα εφοδιασμού και η Airbus εκτιμά ότι οι παραγγελίες του Α380 της Emirates αντιστοιχούν σε πάνω από 41,000 άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες θέσεις εργασίας μόνο στην Ευρώπη. Το εκτιμώμενο αντίκτυπο του A380 της Emirates στην Ευρώπη αντιστοιχεί σε 3,4€ εκατομμύρια στο ΑΕΠ της περιοχής.

Τον Ιανουάριο του 2018, η Emirates παρήγγειλε 36 ακόμη Α380 αεροσκάφη, αξίας 16$ δισεκατομμυρίων, μετατρέποντας την δέσμευση της εταιρείας σε 178 αεροσκάφη και δημιουργώντας καταλυτικά οφέλη για τις ευρωπαϊκές οικονομίες μετά το 2020.

Από το 2013, το Α380 της Emirates έχει επίσης εκτελέσει ανθρωπιστικές πτήσεις σε συνεργασία με το Airbus Foundation, μεταφέροντας πάνω από 120 τόνους φαγητού και ζωτικής σημασίας εξοπλισμό σε όσους είχαν ανάγκη.

Ντουμπάι- Το παγκόσμιο κέντρο για τη συντήρηση και τη λειτουργία του Α380

Ως ο μεγαλύτερος φορέας των Airbus A380, η Emirates Engineering στο Ντουμπάι έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο ηγέτη συντήρησης του Α380. Η αεροπορική λειτουργεί μοντέρνες και εκτενείς εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν 7 υπόστεγα βαριάς συντήρησης και 4 υπόστεγα ελαφριάς συντήρησης που μπορούν επίσης να φιλοξενήσουν το Α380. H Emirates Engineering έχει επίσης συγκεντρώσει εμπειρία και υποδομές με σκοπό να προσφέρει τις πιο χρήσιμες υπηρεσίες συντήρησης, επιδιόρθωσης και επιθεώρησης (MRO) παγκοσμίως, με παραπάνω από 157 ελέγχους C σε Α380 αεροσκάφη μέχρι σήμερα. Επιπρόσθετα, πάνω από 25 αεροσκάφη Α380 έχουν ξαναβαφτεί και 16 μεγάλα αυτοκόλλητα αεροσκαφών διακοσμούν τα Α380 της Emirates, επιπλέον των EXPO 2020 αυτοκόλλητων που κοσμούν τη μύτη όλων των Α380 αεροσκαφών.  Όλες οι παραπάνω εργασίες ολοκληρώνονται στο κέντρο «Aircraft Appearance»  στο Ντουμπάι.

Το 2013, ο μεγαλύτερος κόμβος A380 στον κόσμο καλωσόρισε το άνοιγμα του Concourse A, ενός πρώτου του είδους του ειδικά σχεδιασμένου Concourse για τις λειτουργίες του A380. Η εγκατάσταση των 3,3$ δις. προσφέρει στους ταξιδιώτες άνευ προηγουμένου άνεση με άμεση επιβίβαση στο αεροσκάφος A380 από τα σαλόνια της Πρώτης και της Διακεκριμένης Θέσης  καθώς και άλλες, παγκόσμιας κλάσης, παροχές.

newsbeast.gr