Τις πρόσφατες κατηγορίες κατά της Twitter Inc. που εξαπέλυσε πρώην κορυφαίο στέλεχός της επικαλέστηκε ο Έλον Μασκ ως έναν επιπλέον λόγο για να βάλει τέλος στην εξαγορά της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρώην επικεφαλής κυβερνοασφάλειας του Twitter Πίτερ Ζάτκο κατήγγειλε πριν από λίγες ημέρες στο Κογκρέσο και σε πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, τα «ακραία και κατάφωρα» κενά ασφαλείας στην πλατφόρμα που θέτουν σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή των χρηστών της, την εθνική ασφάλεια και τη δημοκρατία.

Παραβίαση των όρων συμφωνίας

Σε κατάθεσή τους την Τρίτη, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον Μασκ είπαν ότι οι ισχυρισμοί του Ζάτκο σήμαιναν ότι το Twitter είχε παραβιάσει τους όρους της συμφωνίας εξαγοράς.

Οι δικηγόροι τόσο του Μασκ όσο και του Twitter έχουν κλητεύσει τον Ζάτκο, ο οποίος είπε επίσης ότι οι αξιωματούχοι της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν γνώριζαν ούτε ενδιαφέρονται να μάθουν πόσοι λογαριασμοί ήταν λογαριασμοί spam ή ρομπότ.

Ο Μασκ ζητά να καταθέσει σχετικά ο Ζάτκο προκειμένου να ενισχύσει το νομικό του επιχείρημα ότι μπορεί να εγκαταλείψει το σχέδιο εξαγοράς του Twitter, το οποίο ως γνωστόν μήνυσε τον δισεκατομμυριούχο τον Ιούλιο για να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει την προτεινόμενη εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Έκτοτε, περισσότερα από 100 άτομα, τράπεζες, ταμεία και άλλες εταιρείες έχουν κλητευθεί να καταθέσουν στη δίκη που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου.

Η Twitter είχε προηγουμένως αποκαλέσει την καταγγελία του Ζάτκο «μια ψευδή αφήγηση σχετικά με το Twitter και τις πρακτικές απορρήτου και ασφάλειας δεδομένων μας που είναι γεμάτη με ασυνέπειες και ανακρίβειες και στερείται σημαντικού πλαισίου».

Ο Μασκ είχε στείλει επιστολή τον Ιούλιο υποστηρίζοντας ότι η αδυναμία της εταιρείας να αποδείξει πόσα bots και spam λογαριασμοί υπήρχαν στην υπηρεσία της ήταν ένας λόγος για να αποχωρήσει από τη συμφωνία.

Πηγή: OT.gr, in.gr