Για το θέμα της τιμής της βενζίνης μίλησε σήμερα ο πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ .

Όπως είπε η κ. Ζάγκα, οι τιμές στη βενζίνη έχουν πέσει. “Mην περιμένετε οι τιμές στη βενζίνη να πέσουν τροχάδην. Δεν γίνεται αυτό. Πέφτουν αργά και σταθερά”, πρόσθεσε. Και συνέχισε λέγοντας ότι η βενζίνη στα πρατήρια της Αττικής και Θεσσαλονίκης διαμορφώνεται  σήμερα από 2,1ο έως 2 ευρώ το λίτρο.

Εξήγησε ωστόσο ότι πολλά πρατήρια καυσίμων πωλούν την τιμή της βενζίνης κάτω από 2 ευρώ και ότι αυτό δεν γίνεται αυτό καθώς τα λειτουργικά έξοδα είναι πολλά. Αυτό θα πρέπει να το δει η κυβέρνηση, να δει τα λειτουργικά έξοδα των πρατηρίων, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Τα στοιχεία του  Παρατηρητήριο Τιμών  για την βενζίνη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου  Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της βενζίνης σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας διαμορφώθηκε την 3 Αυγούστου στα 2,149 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,892 ευρώ το λίτρο που ήταν την ημέρα εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία. Δηλαδή υπήρξε μια  μεταβολή της τάξεως του 13,6%.

Όσον αφορά το πετρέλαιο κίνησης επισημαίνεται ότι η μέση τιμή του ανήλθε στις 3 Αυγούστου  στα 1,892 ευρώ το λίτρο (2,042 ευρώ αν υπολογιστεί και η επιδότηση που δίνεται), έναντι 1,626 ευρώ στις 24 Φεβρουαρίου. Η διαφορά  εκτινάχθηκε στο 25,6%.

enikonomia.gr