Σφοδρή αντιπαράθεση για την προστασία της πρώτης κατοικίας είχαν στη Βουλή Χρήστος Σταϊκούρας και Έφη Αχτσιόγλου με τον υπουργό Οικονομικών να αναφέρει ότι «η προστασία της πρώτης κατοικίας καταργήθηκε οριζόντια με τους νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 4346 του 2015 και 4592 του 2019».

«Να μην ξεχνιόμαστε σε αυτή την αίθουσα. Γιατί οι αυταπάτες και οι οβιδιακές μεταμορφώσεις έχουν και τα όριά τους. Μάλλον όμως όχι, όταν μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Έφης Αχτσιόγλου και αναφέρθηκ στα μέτρα που ελήφθησαν συνολικού ύψους άνω των 55 δισ. ευρώ για τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, αποτρέποντας – στο μέτρο του εφικτού όπως είπε – τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου και και Βασίλη Κόκκαλη για το ιδιωτικό χρέος ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ακόμη πως έχουν ρυθμιστεί επιτυχώς 746.000 μη-εξυπηρετούμενα στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια, ύψους 43 δισ. ευρώ, από τον Ιούλιο 2019 μέχρι και σήμερα, ενώ δόθηκε η δυνατότητα αναστολής πληρωμής δόσεων σε 408.632 δάνεια, ύψους 29 δισ. ευρώ, από τα μέσα Μαρτίου 2020.


Πηγή